• 1. miesto žiačok v predkole vo vybíjanej
          • 1. miesto žiačok v predkole vo vybíjanej

          • 24. 02. 2023 sa naše žiačky zúčastnili predkola vo vybíjanej v Novom Meste nad Váhom. Výborným kolektívnym výkonom porazili ZŠ Kočovce, ZŠ sv. Jozefa, ZŠ Bošáca a ZŠ Pobedim. Naše športovkyne teda po porazení všetkých súperov postupujú z 1. miesta do okresného kola. Našu školu reprezentovali: Horňáková Sofia, Jamborová Emma, Janáčková Viktória, Kebísková Miroslava, Masárová Nikol, Ondková Paulína Klára, Rozbrojová Vanesa, Trebatická Nela, Valapková Nelly, Valapková Nina, Masárová Sofia, Fleck Michaela.

            Srdečne gratulujeme a držíme im palce v okresom kole, ktoré sa uskutoční v marci.

        • 2% z dane - opakovaný oznam
          • 2% z dane - opakovaný oznam

          • Milí zamestnanci, rodičia, priatelia a podporovatelia školy a škôlky,

                 uchádzame sa aj v tomto roku o Vašu podporu v podobe poskytnutia 2 % z Vašich daní za rok 2022 v prospech Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ kardinála A. Rudnaya v Považanoch

                 Rodičovské združenie sa snaží v čo najväčšej miere pomáhať rozvoju školy. Máme záujem, aby sa deti vzdelávali vo vyhovujúcom a peknom prostredí, a aby k tomuto procesu mala škola kvalitné učebné pomôcky. Toto je náš hlavný cieľ a snažíme sa ho napĺňať postupnými krokmi.

                 Náš cieľ však nemožno dosiahnuť bez  účasti rodičov a priaznivcov našej školy. Preto Vám touto formou vyslovujeme poďakovanie za doterajšiu pomoc a  príspevky.

                Zároveň by sme sa chceli uchádzať o Vašu priazeň pri poskytnutí  2 % z Vašich daní na tieto účely aj v tomto roku. Žiadneho darcu to nestojí ani korunu navyše, pretože ide o peniaze, ktoré občan alebo firma už zaplatili formou dani z príjmu daňovému úradu a my prostredníctvom Vás si môžeme z týchto peňazí nárokovať 2%, 3% resp. 1% pri právnických osobách.

             

                   Ako rodičovské združenie Vás prosíme, aby ste poskytli 2 % z Vašich daní v prospech školy a našich detí.   Uisťujeme Vás, že budú účelne použité. 

            Vyhlasenie o poukazaní podielu zaplatenej dane z prijmov - tu

                       

             IČO: 173196170696

             DIČ: 2021809174

             Právna forma: Občianske združenie

             Obchodné meno: Rodičovské združenie pri ZŠ kardinála Alexandra Rudnaya v Považanoch

             Sídlo: 916 26  Považany č. 216

             

            Postup :

             * pre zamestnancov, ktorým robí ročné zúčtovanie dane zamestnávateľ

            Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil tlačivo Potvrdenie o zaplatení dane

            Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať:a) 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať, ak ste v roku 2022 neboli dobrovoľníkom, alebo dobrovoľnícky odpracovali menej ako 40 hodín. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.b) 3% z Vašej zaplatenej dane, ak ste v roku 2021 odpracovali dobrovoľnícky minimálne 40 hodín a získate o tom Potvrdenie od organizácie/organizácií, pre ktoré ste v roku 2021 dobrovoľnícky pracovali.

            Prečítajte si pozorne celé Vyhlásenie.

            Ak chcete oznámiť prijímateľovi, že ste mu Vy zaslali svoje 2%/3%, zaškrtnite v tlačive príslušný súhlas so zaslaním Vašich údajov (meno a adresa… NIE však poukázaná suma) – novinka od roku 2016!

            Obe tieto tlačivá, teda Vyhlásenie spolu s Potvrdením, doručte do 30.04.2023 RESP. 2.5.2022  na daňový úrad  alebo do 25.4.2022 do našej školy a budú hromadne odovzdané na Daňový úrad v Novom Meste nad Váhom.

             * pre podnikateľov fyzické osoby a tých, ktorí podávajú daňové priznanie

            Vyhlásenie o poukázaní sumy do výšky 2 % zaplatenej dane je zapracované do tlačiva  daňového priznania. Údaje k vyplneniu sú uvedené nižšie.

            * pre právnické osoby

            Právnická osoba môže darovať určeným príjímateľom len 1 % zaplatenej dane.

             V prípade, že do lehoty na podanie daňového priznania darovala finančné prostriedky najmenej vo výške zodpovedajúcej 0,5 % zaplatenej dane , je oprávnená darovať podiel zaplatenej dane do výšky 2%.

            Vyhlásenie o poukázaní sumy do výšky 2 % zaplatenej dane je zapracované do tlačiva  daňového priznania.

          • Hviezdoslavov Kubín - Podjavorinskej Bzince (obvodné kolo)

          • V Novom Meste nad Váhom sa v MSKS dňa 22. 02. 2023 uskutočnilo obvodné kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín - Podjavorinskej Bzince. Našu školu reprezentovala Agátka Galgavá (8. trieda). Napriek hodnotnému umeleckému výkonu sa Agátke vo veľkej konkurencii postupové miesto neušlo. Našej recitátorke aj tak ďakujeme a prajeme veľa úspechov.  

             

        • Karneval
          • Karneval

          • Obdobie fašiangov sa dospelým spája s plesmi a zábavou, no žiakom najmä s karnevalom. Ten sa uskutočnil aj v našej škole. Krásne vyzdobená telocvičňa privítala prvostupniarov, ktorí sa na dnešnú udalosť svedomito pripravili. Žiaci v maskách boli odmenení cenami, za ktoré veľmi pekne ďakujeme všetkým sponzorom. Čo dodať na záver? Asi len toľko, že typickou karnevalovou ozdobou sú farebné reťaze. Aj my v našej škole sa snažíme vytvoriť  reťaz priateľstva, vzájomnej pomoci a dobrých vzťahov. Je len teda na všetkých nás, aká pevná a farebná bude.

            Ďakujeme všetkým za organizáciu a pomoc pri tejto milej akcii.

        • Exkurzia Aurélium
          • Exkurzia Aurélium

          • V piatok 17. 02. 2023 sa naši žiaci 2. stupňa zúčastnili exkurzie do vedeckého zážitkového centra Aurélium v Bratislave. Hravou formou sa tu pomocou jednoduchých experimentov a hier zoznámili naši žiaci s fyzikálnymi javmi. Spoznali aj niečo z objavov Nikola Teslu v expozícii Teslov svet, zahrali sa so zvukmi v akustickej miestnosti.

        • Divadielko Dúha
          • Divadielko Dúha

          • 20. 02. 2023 k nám do základnej a materskej školy zavítalo bábkové divadielko Dúha. Predstavilo nám ich novú hru „Rozprávku o 2 snehuliakoch.” Bábky boli krásni snehuliačikovia, ktorí nielen naše deti rozosmiali, ale naučili ich, že je dôležité sa starať jeden o druhého. Deťom sa predstavenie veľmi páčilo.

             

          • Karneval v MŠ

          • Fašiangy. Pri tomto slove sa určite každému z nás vybaví obdobie zábavy, pestrofarebných masiek, karnevalu alebo bohatého fašiangového sprievodu. Aj deti našej materskej školy dnes zažili karneval. Práve karneval rozhodne patrí medzi najobľúbenejšie dni. Určite aj preto, lebo aspoň na chvíľku sa všetky deti môžu premeniť na svoju obľúbenú rozprávkovú bytosť, princeznú alebo aj na svojho obľúbeného superhrdinu. Sme radi, že aj naši škôlkari mali pekný farebný deň.

          • Info pre žiakov 8. a 9. ročníka - možnosť duálneho štúdia.

          • ŠTUDUJ ODBOR S PERSPEKTÍVOU!

            Praxuj v modernej a rozvíjajúcej sa spoločnosti REPROGAS s.r.o.

            Reprogas zatiaľ spolupracuje so Strednou priemyselnou školou stavebnou Emila Belluša v Trenčíne, kde môžeš študovať odbor Inštalatér.

            Prinesie Ti to tieto benefity:

            3 dni v týždni si na praxi v blízkosti svojho domova a iba 2 dni si v školskej lavici. Aj tak sa však vieš dostať popri praxi a zarábaní k maturite. Mal by si postarané aj o možnosť praxe aj počas prázdnin, pracuješ s najmodernejšími technológiami v odbore a koľko sa chceš kariérne rozvíjať je len na Tebe.

            Pre viac informácií o duálnom vzdelávaní v odbore Inštalatér klikni tu.

          • 18. školský ples - poďakovanie

          • Milí rodičia a priatelia školy,

            chceme aj touto cestou poďakovať všetkým, ktorí ste sa akoukoľvek formou a pomocou pričinili o vydarený 18. školský ples. Veľké poďakovanie patrí aj všetkým sponzorom, ktorí prispeli do bohatej tomboly.

            Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné chvíle a akcie.

             

             

             

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou kardinála Alexandra Rudnaya
        • Riaditeľ školy: 032/7797228, 0907/891294
        • Zástupkyňa ZŠ: 032/7713037
        • Zástupkyňa MŠ: 032/7797241
        • Ekonómka školy: 032/7797258
        • Školská jedáleň: 0903/980578
        • Považany 216, 916 26 Považany Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje